• keanuotta.jpg
  • sarjet.jpg
  • talvinuottaus.jpg
  • rysa.jpg
  • muikut.jpg
  • saha.jpg
  • avovesi.jpg

Interaktiivinen mainoskampanja ja kilpailut

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa 25.11.2014

Naturpolis Oy:ssä on käynnissä Kitkan Viisas -hanke, jonka taustalla on Kitkan viisas -muikun nosto EU:n alkuperänimisuojatuotteiden joukkoon maaliskuussa 2013. Kitkan viisas -nimitystä käytetään Kuusamon ja Posion kuntien ylänköalueen järvistä pyydetyistä muikuista. Yhtenä hankkeen tavoitteena on asiakaslähtöinen kehittämistyö Kitkan viisas –brändin tuomiseksi isompaan tietoisuuteen ja hyödyntämään elinkeinotoimintaa. Hankkeen toimenpiteitä on suunnattu eri elinkeinoaloille; kaupan-, ravintola-, matkailu- ja kala-alan ammattilaisille sekä nuorisolle.

legendsofkitkaInteraktiivinen mainoskampanja

Kitkan Viisas-hanke on julkaissut Kitkan viisas -aiheisen kalastuspelin, www.kitkanlegendat.com, mobiiliversio https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TJR.LegendsOfKitka&hl=en. Kitkan Legendat –peli on kehitetty yhteistyössä Kitkan Viisas -hankkeen, ammattikalastajien ja TJR Games Oy:n kanssa. Pelissä pelaaja tutustuu Kitkan viisaan elinympäristöön ja kalastukseen ammattikalastajan näkökulmasta. Ohessa pelaaja oppii lajintunnistusta, myymään saalistaan ja etsimään uusia kalastusalueita.

Pelin toivotaan erityisesti lisäävän tietoa ammattikalastuksesta ja Kitkan viisaasta nuorten parissa. Peli on saatavilla myös englanniksi ja venäjäksi, jotta se tavoittaisi alueen matkailijat. Peli on valittu FARNETIN (Euroopan kalastusalueiden verkosto) näyttelyyn, joka toteutetaan Brysselissä maaliskuussa 2015. Peli on esimerkkinä uuden teknologian tuomisesta kala-alalle. Näyttelyyn kuvataan esittelyvideo Koillismaalta kala-alan eteen tehdystä työstä.

Hankkeen kuulumisia

Kaksi kilpailua on käynnissä loppuvuoden. Kilpailulla tehdään tunnetuksi alkuperänimisuojan saanutta Kitkan viisas-muikkua, etsitään raaka-aineelle uusia arvoa nostavia käyttötapoja sekä Kitkan viisaaseen ja Koillismaan kalastus- ja kalakulttuuriin liittyviä tarinoita. Kilpailu on osa hankkeen yleisiä toimia, ja voittajaresepti ja –kirjoitelma/t julkaistaan Kitkan viisas-tapakulttuurista kertovassa kirjassa talvella 2015.

  1. Reseptikilpailun tehtävänä on luoda Kitkan viisas -muikkua ja/tai muikun mätiä sisältävä ruokaresepti. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua myös suunnittelijaryhmät (2 hlö/ryhmä) ja alan opiskelijat.
  2. Kirjoituskilpailun tehtävänä on kirjoittaa kokemusperäinen tarina Kitkan viisaaseen tai sen kalastukseen liittyen. Kilpailusarjoja on kaksi: aikuiset ja peruskoululaiset. 

Katso kilpailuohjelmat, säännöt ja ilmoittautumislomake osoitteesta http://www.naturpolis.fi/ajankohtaista.

Hankkeen kokkauskurssit kaupan-, ravintola- ja matkailualan ammattilaisille ovat tavoittaneet jo 70 henkilöä, mutta muukaan mahtuu vielä. Koulutuspaketista lisätietoja; Studioravintola Tundra keittiömestari Jarmo Pitkänen, p. 0407738000, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kalastajakoulutuksia järjestetään viikolla 49 Koillismaan kalasatamissa. Kouluttajana on ProAgria Oulun kalatalouskeskuksesta Heikki Tahkola, p. 0407477625, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoittautumiset 27.11. mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 367 836.

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 367 836