Pertti Kurvinen

Paluumuuttaja

Armeijan jälkeen toimin eräoppaana noin kymmenen vuotta. Muutin työn perässä Espooseen ja asuin siellä 11 vuotta rakennusalalla työskennellen.

Vuonna 2010 muutin takaisin Kuusamoon ja ostin kotitilani. Aluksi kävin vielä Norjassa hirsirakennushommissa. Sitten ryhdyin suunnittelemaan kalastusalaa. Isäni oli ammattikalastaja ja olin pienestä asti mukana kalastushommissa. Välineitäkin oli
valmiiksi nuottavehkeet ja verkot.

Nyt kalastan yhdessä Tapani Keräsen kanssa ja teemme yhteistyötä muiden ammattikalastajien kanssa mm. markkinoinnissa ja myynnissä. Olemme Kuusamon Kalatalon osakkaita ja sen myötä hyödynnämme yhteisiä käsittely- ja pakastustiloja. Yhteistyön
avulla voimme myydä esim. 5000 kg muikkua kerralla. Kalastamme nuotalla, rysällä, verkoilla ja katiskoilla pääosin Pohjois-Kuusamon järvillä ja saaliimme myymme tukkuihin, kauppoihin ja ravintoloihin sekä joskus myös torilla. Tärkein saaliskalamme on ehdottomasti muikku, mutta sesonkiluonteisesti muutkin kalat ovat hyvänä apuna.

Harrastuksiani ovat hirvenmetsästys ja kalastus monessa muodossa. Luonnossa liikkuminen on tärkeää ja sitä osaa arvostaa kun on asunut pääkaupunkiseudulla.

Mieluisinta kalastusta on nuotanveto talvella ja syksyllä. Silloin on hyvä liikkua ja saalista tulee hyvin.

Rysäpyynti kesällä on myös mielenkiintoista. Uskon alan tulevaisuuteen, kalaa näyttäisi riittävän pyydettäväksi ja kotitarvekalastuskin on vähenemään päin.

Kalastajakortti (PDF)