Pekka Pitkänen

"Paluukalastaja"

Isäni oli ammattikalastaja ja itse aloitin kalastusalan hommat jo 5 – 6 vuoden ikäisenä muikunperkkuussa sekä satunnaisesti isäni mukana järvellä, siellä tosin vain seurailemassa kalastusta ja nauttimassa maisemista. 

Kouluikäisenä kävin kesäisin isäni kaverina nuotalla ja kokemassa rysät. Muikunperkkuuta oli silloinkin tarjolla ympäri vuoden.

Armeijan jälkeen seurasi muutto pääkaupunkiseudulle vartiointi- ja kiinteistönhuoltotöihin noin 10 vuodeksi. Siellä perheen perustaminen tuli ajankohtaiseksi ja lasten tullessa esikouluikään vaimo esitti  muuttoa rauhallisempaan ympäristöön ja tarkemmin Kuusamoon. Ehdotus vaikutti hyvältä ajatukselta ja niin se kyllä olikin. 

Kuusamossa työskentelin pari vuotta kiinteistönhuoltoalalla ja 2012 aloitin ammattikalastuksen. Aluksi kalastimme isäni kanssa ja kalastan hänen kanssaan edelleen kesäisin rysällä ja nuotalla. Talvinuottaukseen saan kalakaveriksi veljeni Jyri Pitkäsen. 

Kalastamme Järvi-Kuusamon alueella Muojärvellä, Kuusamojärvellä, Iijärvellä ja silloin tällöin myös Irninjärvellä. Saaliimme on pääosin muikkua ja toimitamme pääosin tukkuliikkeille. Mieluisinta kalastusaikaa on kesä, silloin ei ole kovia pakkasia eikä sada juurikaan lunta.

Työn ja perhe-elämän lisäksi harrastuksille ei paljon jää aikaa, mutta hirvenmetsästystä ja lentopalloa ehtii kuitenkin jonkin verran harrastaa.

Kalastajakortti (PDF)