Tapani Keränen

Päivääkään en ole katunut!

Kävin 2002 – 2007 reissun Helsingissä, ja siellä työskentelin varastomiehenä ja autonkuljettajana. Kuusamoon palattuani työskentelin kiinteistönhoitotöissä, rakennuksilla ja kattotöissä. Vuonna 2014 kävin järvikalastuksesta ammattikoulutuksen ja perustin yrityksen ammattikalastukseen.
 
Kalastan Kurvisen Pertin kanssa Etelä- ja Itä-Kuusamon Joukamojärvellä, Iijärvellä, ja Kuusamojärvellä sekä Soivio- ja Vanttajajärvillä. Saaliskalamme ovat pääosin muikkua, mutta myös haukea, särkeä, säynettä, siikaa ja ahventa. Kalastamme pääosin nuotalla ja rysällä, mutta kesäisin myös ahventa katiskoilla.

Pyynnissä on ollut noin 50 katiskaa ja tulevina kesinä katiskojen määrä nostetaan sataan. Suunnitteilla on myös muikkurysien ja toisen talvinuottausvälineistön hankkiminen ja apuvoimien palkkaaminen. Tulevina talvina pyydämme myös madetta katiskoilla ja rysillä.

Suurin osa saaliistamme menee Kuusamon Kalatalolle ja sieltä se kulkeutuu eteenpäin tukkuihin ja jalostajille. Jonkin verran myymme itse suoraan esimerkiksi torilla ja muiden omien myyntikanavien kautta.

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme poikaa. Kalastus kiinnostaa myös poikia ja vaimo käy tarvittaessa apuna perkaamassa saalista. Harrastuksiini kuuluu myös hirvenmetsästys. Toukokuussa jäiden lähdön aikaan korjaillaan talven aikana koville joutuneita nuottia ja muita pyydyksiä kesäajan kalastusta varten.

Kalastajakortti (PDF)